Gesprekken met artsen

Iedere patiënt die naar verwachting langer dan twee dagen op de IC moet worden behandeld krijgt een casemanager toegewezen. Dit is een intensivist of intensivist in opleiding (fellow). Deze arts houdt u op de hoogte over de nieuwe ontwikkelingen en de toestand van uw naaste. Tijdens het opnamegesprek ontvangt de contactpersoon een naamkaartje met daarop de namen van deze intensivist en de verpleegkundige unitleiders van de afdeling.

Mocht de patiënt of de familie een aanvullend gesprek willen met de intensivist, dan is dat mogelijk. U kunt dit bij de IC-verpleegkundige aangeven. Hij/zij regelt dan een gesprek voor u. Wanneer een patiënt langdurig op onze afdeling verblijft, vindt er op geregelde tijden een gesprek plaats. Wij streven er naar dit eenmaal per week te doen door dezelfde arts. Normaal gesproken vinden de gesprekken plaats tijdens het middagbezoekuur op doordeweekse dagen. Bij het gesprek is meestal ook een verpleegkundige aanwezig.

Mocht u vragen hebben schrijf deze dan voor uzelf op, zo kunt u ze niet vergeten tijdens het gesprek met de arts of de verpleegkundige.

Sluit de enquête