Coronavirus

Het Maastricht UMC+ en haar IC-team is goed voorbereid op de komst van patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen hebben wij in het ziekenhuis aanvullende maatregelen genomen waar u als patiënt of bezoeker mee te maken krijgt. 

Uw naaste is opgenomen op de IC-afdeling van het MUMC+ in verband met een besmetting door het coronavirus. Op een IC-afdeling worden ernstig zieke mensen verzorgd die zeer complexe en intensieve zorg nodig hebben. Dat zal voor u heel erg aangrijpend zijn en voor veel onrust zorgen. Onze artsen en verpleegkundigen geven uw naaste de beste zorg die er is. Tegelijkertijd willen we u zo goed mogelijk informeren over de ondersteuning die we u kunnen geven in deze moeilijke tijd en de regels die gelden op onze IC-afdeling.

Uw naaste bezoeken

Zeker bij een zeer ernstige ziekte wilt u uw naaste graag bezoeken en steunen. Daarvoor hebben wij alle begrip. Vanwege de ernst van de huidige situatie rondom het coronavirus en het risico op besmetting is dit beperkt mogelijk. We informeren u hieronder over de mogelijkheid om te beeldbellen. Onze bezoekregels zijn zo streng omdat we verdere besmetting van bezoekers en van onze medewerkers willen voorkomen.

Tekening en foto's sturen aan uw naaste

Wanneer u graag een foto of tekening van (klein)kinderen wilt mailen naar uw naaste op onze IC-afdeling, dan kunt dit sturen naar: info.intensivecare@mumc.nl. Dit e-mailadres wordt centraal beheerd, wilt u daarom in het onderwerp van de e-mail duidelijk de afdeling en de naam van uw naaste vermelden, bijvoorbeeld: t.a.v. afdeling F3 – dhr. J. Janssen.

Beeldbellen met uw naaste

De FaceTalk-app biedt u de mogelijkheid om met uw naaste of de behandelaar van uw naaste te beeldbellen. FaceTalk is speciaal ontwikkeld voor de zorg en voldoet aan strikte privacy-eisen om met uw naaste op de IC te kunnen beeldbellen. Met de functionaliteit 'direct videobellen' is het mogelijk om binnen een paar seconden een videoconsult op te zetten. De behandelaar genereert binnen FaceTalk een unieke code en communiceert dit telefonisch of per e-mail met u. U downloadt de gratis FaceTalk-app op de tablet of smartphone en voert de code in om deel te nemen aan het videoconsult.

 

IC boodschap familie en bezoekers

Opname op de IC met het coronavirus

Sluit de enquête