Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nazorgpoli

Een opname op de IC is een ingrijpende gebeurtenis voor u en uw familie. Op de nazorgpoli kunt u vragen stellen die u nog heeft na uw opname op de IC.

Na ontslag uit het ziekenhuis kost het tijd om deze periode te verwerken, zowel geestelijk als lichamelijk. U kunt een gedeelte van de tijd "kwijt" zijn. Dit kan een gevolg zijn van de medicijnen die u heeft gekregen op de IC, maar ook doordat u ernstig ziek bent geweest. U kunt ook herinneringen hebben die u niet kunt plaatsen of bijvoorbeeld slaapproblemen hebben. Ook voor uw familie kan de opname op de IC een heftige ervaring zijn. De spanningen en onzekerheid moeten ook door hen verwerkt worden.

Gesprek Nazorgpoli Intensive Care

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog met vragen zit of dat u behoefte heeft om te praten over deze periode. Daarom nodigen we u graag uit voor een gesprek op de Nazorgpoli Intensive Care. Dit gesprek voert u met een verpleegkundige en eventueel met een IC-arts. Als u op deze uitnodiging wilt ingaan, laat ons dat dan weten via e-mail of telefoon. Dan plannen we een afspraak met u in ongeveer 3 maanden na het ontslag van de IC. U bereidt zich voor op het gesprek door van tevoren een paar vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten krijgt u per post of via e-mail toegestuurd en kunt u opsturen naar de Nazorgpoli middels de antwoordenveloppe. Het is belangrijk dat u en uw familie zich goed voorbereiden op het gesprek. De ingevulde vragenlijsten worden tijdens het gesprek besproken.

Contact

Wij wensen u een goed herstel en hopen dat u ondanks de moeilijke periode op de IC met tevredenheid terugkijkt op onze zorg. Als u nog vragen heeft, of als u zich wilt aanmelden voor een gesprek, kunt u tijdens kantooruren bellen naar 043-387 63 93. U kunt ook een e-mail sturen naar nazorgpoli.ic@mumc.nl.

IC
Bed op de IC
Sluit de enquête