PANDEMRIC-onderzoek naar Euregionale samenwerking Intensive Cares

Door de boost van samenwerking tijdens de COVID-crisis is het idee gegroeid om een gestructureerde, duurzame en grensoverschrijdende samenwerking van ICU’s in de Euregio Maas-Rijn tot stand te brengen.

Onderzoek Interreg

Doel van het onderzoek: Door middel van semi-gestructureerde interviews met afdelingshoofden van de ICU’s in de Euregio worden de mogelijkheden van samenwerking geëxploreerd.

Onderzoeksteam: Drs. Uli Strauch (projectleider), Dr. Bas van Bussel, Prof. Dr. Walther van Mook, Prof. Dr. Johannes Bickenbach, Drs. Jeanette Duijst, Dr. Scheltus Jan van Luijk, Drs. Priscilla Hanssen, Jasmine Verbruggen.

PANDEMRIC-project: Dit onderzoek maakt onderdeel uit van het PANDEMRIC-project. PANDEMRIC is een INTERREG EMR COVID-19 project dat zich richt op het bevorderen van de Euregionale samenwerking in geval van een pandemie of een grootschalige uitbraak van een besmettelijke ziekte. Het PANDEMRIC-project wordt door INTERREG Euregio Maas-Rijn met Europese middelen gefinancierd.  

Partner: In het PANDERMIC-project werken EMRIC (lead partner), Expertisecentrum ITEM, MUMC+, de Duitstalige Gemeenschap, de provincie Luik en EGTS Euregio Maas-Rijn samen.

Link: https://pandemric.info/nl/pandemric-examines-the-benefits-of-euroregional-cooperation-during-health-crises-nederlands/

Partners Interreg
Interreg Pandemric
Sluit de enquête